Het gras is niet altijd ‘groener’ bij de buren…

Vanochtend tussen 8 uur – 9 uur lag de elektriciteitsprijs in Frankrijk circa 10X hoger als in Nederland. De uurprijs van elektriciteit ging daar naar een recordhoogte van circa 3 euro euro per kWh. Problemen met de beschikbaarheid van kerncentrales in combinatie met de lagere temperaturen (de Fransen verwarmen veel met elektrische kacheltjes).
Overige Europese landen hebben nu het geluk en voordeel dat er veel meer duurzame elektriciteit kan worden opgewekt met windstroom. In Nederland was de uurprijs circa 30 ct per kWh.

We zien de afgelopen jaren een steeds grotere invloed van duurzame energie op de dagprijzen. Helaas blijven kern-, kolen- gascentrales prijsbepalend voor de uren dat er weinig zon en wind beschikbaar is. Op dit moment zijn prijsverschillen in Nederland binnen de dag zichtbaar van circa 20-25 ct per kWh tussen de dure en goedkope uren.

 

 

DISCLAIMER: Deze nieuwsbrief is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Toch is het niet uit te sluiten dat de informatie niet juist, onvolledig en/of niet up-to-date is. De juistheid en volledigheid van deze informatie kan dus niet worden gegarandeerd. Onjuistheden kunnen voorkomen. Berekeningen zijn illustratief en indicatief. Onder voorbehoud van prijs- en zetfouten. Energie Adviesbureau ‘Het Snoer Om’ is hiervoor niet aansprakelijk en aanvaard geen aansprakelijkheid voor schade die het directe of indirecte gevolg is van de opgenomen informatie. Op geen enkele wijze kunnen rechten worden ontleend aan de in dit document aangeboden informatie. Zo fluctueren Energietarieven dagelijks. Energietarieven zijn onder andere afhankelijk van grondstofprijzen, geopolitieke spanningen, looptijden, winstmarges van energieleveranciers en het inkoopmoment.  Het prijsverloop in het verleden, bieden echter geen volledige garanties en zekerheid voor de toekomst. Op alle leveringen en diensten zijn de Algemene voorwaarden van Energie Adviesbureau ‘Het Snoer Om’ van toepassing zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel Oost Nederland (onder nummer 58089845).

0 Reacties

Laat een reactie achter