Aandachtspunt telefonische verkoop energie aan MKB!

Momenteel worden bedrijven (en consumenten) weer plat gebeld met energieaanbiedingen. De laatste tijd krijgen we enkele klantvragen over telefoontjes van onbekende energiepartijen die melden dat er zogenaamd sprake is van ‘een wijziging van de energietarieven. Als ondernemer en/of MKB organisatie heeft u zogenaamd de mogelijkheid om ‘direct’ gekoppeld te zijn aan de producent van gas en elektriciteit in de regio (Total wordt veelal genoemd). Hierdoor zou u tot wel 14% korting krijgen op de zogenaamde markttarieven’.

Dit is een erg vaag acquisitieverhaal.

Wees dus extra op uw hoede bij onbekende partijen!  Heeft u twijfels over de betrouwbaarheid van de partij? Neem dan even contact met ons op voordat u akkoord gaat. Zakelijk bent u niet goed beschermd tegen misleiding (in tegenstelling tot consumenten, die veel beter zijn beschermd in de wet). U heeft vaak geen wettelijke bedenktijd bij een zakelijk contract!

Zorg altijd dat u bij een betrouwbare vergelijking en besparingscalculatie laat opstellen, door de juiste tarieven met elkaar te vergelijken, vergelijk dus geen appels met peren!

En laat het voorstel altijd vrijblijvend per e-mail of post naar u toesturen alvorens u een nieuw energiecontract gaat. U voorkomt hierdoor dat u in gaat op een misleidend aanbod, tevens voorkomt u opzegboetes van uw huidige energieleverancier en u kunt op uw gemak de energietarieven en voorwaarden vergelijken met andere energieleveranciers.

U kunt Energie Adviesbureau ‘Het Snoer Om’ altijd voor de zekerheid om advies vragen.

 

 


 

 

 

0 Reacties

Laat een reactie achter