‘Energietransitie; is het vijf voor twaalf?!’

“Wij Nederlanders verbruiken met onze levenstijl ruim 2,9 aardes per jaar” Het lijkt vijf voor twaalf met betrekking tot onze energietransitie. Paniekvoetbal spelen is echter zelden succesvol gebleken. Klimaatverandering is wel een zeer urgent probleem voor de aankomende 50 jaren, maar laten we ook de tijd nemen om ons aan passen aan klimaatveranderingen en te anticiperen met de juiste maatregelen om het tij alsnog te kunnen keren.

Zo is de realiteit is dat we aardgas als fossiele brandstof de aankomende decennia nog hard nodig zullen gaan hebben en gas juist een zeer belangrijke rol zou moeten blijven spelen in het verduurzamingsproces van onze energiebehoefte.  Laten we voldoende investeren in voldoende productiecapaciteit van gascentrales, windparken en in het elektriciteitsnet. Laten we slimmer omgaan om met energie en onderzoek het energieverbruik.

In deze uitgave van ‘Het Snoer Om’ willen wij u graag informeren over deze nieuwe ontwikkelingen,;

  • zoals een praktijk voorbeeld van energiebesparing
  • energiebesparende dakoplossingen
  • businesscase windturbine versus zonnepanelen
  • verduurzaming strategieën

Het nieuwste magazine van Energie Adviesbureau ‘Het Snoer Om’ ligt binnenkort weer op de deurmat bij onze relaties.  Ook geïnteresseerd in een magazine per post? Aarzel niet om contact op te nemen. Wij sturen u kosteloos een exemplaar toe.

DISCLAIMER EN BRONNEN: Deze nieuwsbrief is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Toch is het niet uit te sluiten dat de informatie niet juist, onvolledig en/of niet up-to-date is. De juistheid en volledigheid van deze informatie kan dus niet worden gegarandeerd. Onjuistheden kunnen voorkomen. Energie Adviesbureau ‘Het Snoer Om’ is hiervoor niet aansprakelijk en aanvaard geen aansprakelijkheid voor schade die het directe of indirecte gevolg is van de opgenomen informatie. Op geen enkele wijze kunnen rechten worden ontleend aan de in dit document aangeboden informatie. Zo fluctueren Energietarieven dagelijks. Energietarieven zijn onder andere afhankelijk van grondstofprijzen, geopolitieke spanningen, looptijden, winstmarges van energieleveranciers en het inkoopmoment. Op alle leveringen en diensten zijn de Algemene voorwaarden van Energie Adviesbureau ‘Het Snoer Om’ van toepassing zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel Oost Nederland (onder nummer 58089845).

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

0 Reacties

Laat een reactie achter