‘de 12 uur aanbieding vandaag: gratis elektriciteit op dagmarkt’

Toch bijzonder dat we in deze tijden met torenhoge energieprijzen, rond 1200 uur vanmiddag door het vele windaanbod en de lagere energievraag gratis elektriciteit hebben.  Dit betreft alleen de levering (uiteraard dient een afnemer nog wel energiebelasting en ODE af te dragen over de gebruikte energie)

Mooi moment om de auto op te laden of de wasmachine aan te zetten, indien je dynamische en flexibele dagmarktprijzen hebt afgesloten bij je energieleverancier. Heb je geen flexibele energietarieven in het energiecontract, dan kun je door dan energie af te nemen, indirect wel een bijdrage leveren aan de balancering van het energienet.

Uitleg dagmarkt en flexibele energietarieven

Op de dagmarkt gaat u als klant, op basis van een variabele en dynamische prijs met de markt mee, er wordt gehandeld in uur-prijzen voor de levering van de volgende dag. Er kan een maandgemiddelde op de factuur afgerekend of een daadwerkelijke uurprijs. Afnemers van energie die hun verbruik kunnen sturen, kunnen via deze manier van inkopen voordeel behalen. Door de pieken in het verbruik zoveel mogelijk te laten plaatsvinden tijdens de uren waarbinnen lage tarieven gelden, wordt financieel voordeel gerealiseerd. Echter is pas achteraf inzichtelijk wat u betaald heeft voor uw afgenomen energie.

Een dag van tevoren krijgt u inzage in de prijzen voor de volgende dag. Zie https://www.epexspot.com.

DISCLAIMER: Deze nieuwsbrief is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Toch is het niet uit te sluiten dat de informatie niet juist, onvolledig en/of niet up-to-date is. De juistheid en volledigheid van deze informatie kan dus niet worden gegarandeerd. Onjuistheden kunnen voorkomen. Berekeningen zijn illustratief en indicatief. Onder voorbehoud van prijs- en zetfouten. Energie Adviesbureau ‘Het Snoer Om’ is hiervoor niet aansprakelijk en aanvaard geen aansprakelijkheid voor schade die het directe of indirecte gevolg is van de opgenomen informatie. Op geen enkele wijze kunnen rechten worden ontleend aan de in dit document aangeboden informatie. Zo fluctueren Energietarieven dagelijks. Energietarieven zijn onder andere afhankelijk van grondstofprijzen, geopolitieke spanningen, looptijden, winstmarges van energieleveranciers en het inkoopmoment.  Het prijsverloop in het verleden, bieden echter geen volledige garanties en zekerheid voor de toekomst. Op alle leveringen en diensten zijn de Algemene voorwaarden van Energie Adviesbureau ‘Het Snoer Om’ van toepassing zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel Oost Nederland (onder nummer 58089845).

0 Reacties

Laat een reactie achter