Break: energieprijs morgen > 6 uren negatief


Wat een tegenstrijdigheid op de energiemarkt;

de vaste (termijn)prijzen zijn al maanden bezig met een flinke opmars omhoog. Het traditionele (voorjaars) inkoopmoment met relatief lage prijzen laat helaas dit jaar nog op zich wachten. Redenen: Koude (wereldwijde) wintertemperaturen 2021 en recordhoogte CO2 prijs.

de variabele (dag)markt prijzen zijn daarentegen voor morgen > 6 uren negatief. Veel zonnepanelen/windturbines eigenaren met een variabele prijssystematiek gaan betalen in deze uren voor teruglevering en ontvangen geen SDE uitkering over deze uren. Dit is uiteraard slechts een moment opname. Opbrengsten en voordelen van duurzame opgewekte stroom dient u natuurlijk over een heel jaar te bekijken.

Wel een goed moment morgen om te profiteren en de elektrische auto op te laden of de vakantiewasjes te draaien.

 

 

Meer weten over opbrengstmaximalisatie ? info@het-snoer-om.nl of 06-44393912

Hartelijke groet, Erik Spriensma

Bronnen: 
https://www.epexspot.com/en/market-data?market_area=NL&trading_date=2021-05-08&delivery_date=2021-05-09&underlying_year=&modality=Auction&sub_modality=DayAhead&product=60&data_mode=table&period=
DISCLAIMER: Deze nieuwsbrief is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Toch is het niet uit te sluiten dat de informatie niet juist, onvolledig en/of niet up-to-date is. De juistheid en volledigheid van deze informatie kan dus niet worden gegarandeerd. Onjuistheden kunnen voorkomen. Berekeningen zijn illustratief en indicatief. Onder voorbehoud van prijs- en zetfouten. Energie Adviesbureau ‘Het Snoer Om’ is hiervoor niet aansprakelijk en aanvaard geen aansprakelijkheid voor schade die het directe of indirecte gevolg is van de opgenomen informatie. Op geen enkele wijze kunnen rechten worden ontleend aan de in dit document aangeboden informatie. Zo fluctueren Energietarieven dagelijks. Energietarieven zijn onder andere afhankelijk van grondstofprijzen, geopolitieke spanningen, looptijden, winstmarges van energieleveranciers en het inkoopmoment.  Het prijsverloop in het verleden, bieden echter geen volledige garanties en zekerheid voor de toekomst. Op alle leveringen en diensten zijn de Algemene voorwaarden van Energie Adviesbureau ‘Het Snoer Om’ van toepassing zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel Oost Nederland (onder nummer 58089845).

0 Reacties

Laat een reactie achter