Actueel: lagere euro → lagere energieprijzen?

 ‘de invloed van een dalende euro op uw energieprijs’

Energietarieven zijn onder andere afhankelijk van grondstofprijzen, geopolitieke spanningen, looptijden, winstmarges van energieleveranciers en het inkoopmoment.  Dalende grondstofprijzen betekenen niet altijd direct een daling van de inkoopprijzen voor elektriciteit en gas. Een daling van bijvoorbeeld de olieprijs of kolenprijs wordt op dit marktmoment gedempt door de dalende euro.

Veel grondstoffen (zoals olie) worden verhandeld in dollars. Door de waardedaling van de euro, is de dollar in de afgelopen periode gestegen ten opzichte van de euro. Met een euro kunnen we dus minder grondstof (olie) kopen dan voorheen. Het voordeel van een prijsdaling van olie, elektriciteit en/of gas gaat zo voor een deel weer verloren. Belangrijker daarbij is ook dat een groot gedeelte van de totale energieprijs bestaat uit netwerkkosten en belastingen (energiebelasting, ODE en btw).  Daardoor profiteren we minder direct van grondstof prijsdalingen (olie) in de energiemarkt en aan de (benzine)pomp.

Deze nieuwsitems zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Toch is het niet uit te sluiten dat de informatie niet juist, onvolledig en/of niet up-to-date is. De juistheid en volledigheid van deze infor-matie kan dus niet worden gegarandeerd. Graag verwijzen wij naar onze disclaimer op de website. Op alle leveringen en diensten zijn de Algemene voorwaarden van Energie Adviesbureau 'Het Snoer Om' van toepassing zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel Oost Nederland (onder nummer 58089845).

 

0 Reacties

Laat een reactie achter