Collectief inkopen van energie

 ‘Massa is niet altijd Kassa’

Collectief inkopen van energie is niet altijd voordeliger. Bedrijven of organisaties met een kleinverbruikaansluiting kunnen profiteren door ‘mee te liften’ op het volumevoordeel dat eventueel met collectieve inkoop gerealiseerd wordt. Indien er echter sprake is van een grootverbruikaansluiting kan het ‘gemiddelde’ aanbod  van een energiecollectief qua tarieven duurder uitvallen. Een maatwerkofferte voor het bedrijfsspecifieke energieprofiel bij een grootverbruikaansluiting, kan een groot prijsverschil geven ten opzichte van de collectiviteitsprijs en daarmee een grotere besparing . Tevens doen alle energieleveranciers niet altijd mee in een collectieve tender/aanbesteding. En indien er sprake is van duurzame opwekking en teruglevering door bijvoorbeeld zonnepanelen, dan is het noodzakelijk om hiervoor specifieke (betere) leveringsvoorwaarden af te spreken. Maatwerk in de offerte en leveringsvoorwaarden is van doorslaggevend belang voor uw indirecte kosten. Ook is het moment van inkoop in een fluctuerende markt een erg bepalende factor voor uw energieprijs. Hierover kunt u meer teruglezen op onze website.

Meer weten? Energie Adviesbureau ‘Het Snoer Om’ helpt bedrijven individueel kosten te besparen met een individueel tendertraject. Wij kijken graag naar uw specifieke bedrijfssituatie, met een persoonlijke benadering.

 

Deze nieuwsitems zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Toch is het niet uit te sluiten dat de informatie niet juist, onvolledig en/of niet up-to-date is. De juistheid en volledigheid van deze infor-matie kan dus niet worden gegarandeerd. Graag verwijzen wij naar onze disclaimer op de website. Op alle leveringen en diensten zijn de Algemene voorwaarden van Energie Adviesbureau 'Het Snoer Om' van toepassing zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel Oost Nederland (onder nummer 58089845).

0 Reacties

Laat een reactie achter