Actuele energietarieven (kleinzakelijk) 

Bent u momenteel bezig met het afsluiten van een nieuw (kleinzakelijk) energiecontract en wilt u graag wat hulp bij het vergelijken van energieleveranciers?

Door op deze pagina inzicht te geven in de actuele zakelijke energietarieven,  hopen we het voor u makkelijker te maken om een inkoopbeslissing te nemen betreffende uw energiecontract. We communiceren  op deze website marktconforme leveringstarieven voor kleinverbruikers. Deze indicatieve tarieven zijn afkomstig van een gerenommeerd energiebedrijf. De tarieven zijn exclusief: btw, overheidstoeslagen ((energiebelasting en ODE) en netwerkkosten.

Graag attenderen we u erop dat zowel het inkoopmoment èn de gehanteerde inkoopstrategie en marktkeuze (dagmarkt vs. termijnmarkt) in een fluctuerende markt, sterk van invloed zijn op de hoogte van de energietarieven en de samenhangende energiekosten.

De onderstaande tarieven geven slechts  een indicatie van het huidige tariefniveau voor kleinverbruikers (<3 x 80 ampère en < 40 m3/u doorlaatwaarde). Gas- en elektriciteitsprijzen fluctueren  dagelijks (zelfs per uur)  en zijn sterk afhankelijk van de marktomstandigheden.

Let er dus altijd op bij het vergelijken van offertes òf er wel dezelfde marktmomenten met elkaar vergeleken worden.  Zijn uw de offertes  bijvoorbeeld van dezelfde datum? En is de offerte één dag houdbaar of meerdere dagen? Indien een offerte langer houdbaar is, zit er namelijk een hoge risicopremie in het tarief verdisconteerd. Voor grootverbruikers (> 3x 80 ampère) gelden hele andere en veelal gunstigere tarieven.

Verdere uitleg over inkoopstrategieën en het verschil tussen een vaste termijnprijs en een variabele dynamische dagmarktprijs leest u in deze energieblog.

De realtime beursprijzen (dagmarkt) kunt u vinden op : www.epexspot.com

Datum: 25-9-2023 LET OP: sommige contractvormen zijn helaas op dit moment niet meer wekelijks te actualiseren, sinds de energiecrisis.

Energiecontract 1 jaar vast  tarief per kWh / Nm3
Elektriciteit (normaal uren) €  0,17 per kWh
Elektriciteit (daluren) €  0,11 per kWh
Gas € 0,59 per Nm3
Vastrecht per aansluiting per jaar € 0 tot 86 euro per jaar
Energiecontract 5 jaar vast  tarief per kWh / Nm3
Elektriciteit (normaal uren) € 0,17 per kWh
Elektriciteit (daluren) € 0,15 per kWh
Gas € 0,53 per Nm3
Vastrecht per aansluiting per jaar € 0 tot 86 euro per jaar
Energiecontract variabel (maandelijks opzegbaar) tarief per kWh / Nm3
Elektriciteit (normaal uren) € 0,175 per kWh
Elektriciteit (daluren) € 0,15 per kWh
Gas € 0,63 per Nm3
Vastrecht per aansluiting per jaar Circa € 86 euro per jaar
Let op: normaal gesproken veranderen variabele tarieven per 1 januari en 1 juli. Vanwege de sterk fluctuerende tarieven kan dit nu ook wekelijks of op maandbasis worden aangepast door energieleveranciers.
Energiecontract dynamische markttarieven EPEX/LEBA (maandgemiddelde tarieven augustus) tarief per kWh / Nm3
Elektriciteit (normaal uren) € 0,076 per kWh
Elektriciteit (daluren) € 0,069 per kWh
Gas € 0,32 per Nm3
Vastrecht per aansluiting per jaar Varieert vanaf circa € 69 tot € 600
Let  op: het betreft de maandgemiddelde (dynamische) uurprijzen van de daghandelsbeurs EPEX/LEBA. Hierboven op komt nog vaste kleine opslag per kWh/m3 voor de energieleverancier (marges en onbalans)
Aan de getoonde energietarieven kunnen geen rechten ontleend worden. Tevens zijn deze onder voorbehoud van prijs- en zetfouten. U kunt besparen op de leveringskosten van energie. De overige kosten van uw energierekening (netwerkkosten en energiebelasting) zijn bij alle energie aanbieders gelijk. De totale energierekening bestaat uit leveringskosten, energiebelasting en netwerkkosten. In de energiemarkt zijn er over het algemeen uitsluitend prijsverschillen tussen de energieleveranciers qua leveringskosten. Energiebelasting en netwerkkosten zijn ongeacht de keuze van een energieleverancier gelijk. De energiebelasting wordt door de overheid bepaald en het bedrag hangt af van uw verbruik d.w.z. hoe meer energie u verbruikt, hoe meer u betaalt. De netwerkkosten zijn regioafhankelijke vaste kosten, d.w.z. uw regio en capaciteit van uw aansluiting is bepalend voor de netwerkkosten.De tarieven in de tabel zijn dus gebaseerd op tarieven exclusief btw, netwerkkosten en energiebelasting.

Geïnteresseerd in een offerte met de tarieven van vandaag en dus in maatwerkadvies?

Onafhankelijk energieadvies

Zoekt u onafhankelijk energieadvies om te kijken hoeveel u kunt besparen? Met behulp van onze gratis ContractScan vraagt u vrijblijvend aan hoeveel voordeel uw organisatie kan behalen met onze energievergelijker. U ontvangt een vrijblijvend voorstel voor een nieuw energiecontract met zeer scherpe tarieven.

Met deze gratis ContractScan geven we daarnaast ook inzage in de verschillen tussen energieleveranciers en leveringsvoorwaarden. Daarbij houden we graag vast aan de 100% onafhankelijkheid van onze dienstverlening.

Uiteraard informeren we u graag over inkoop strategieën en ontwikkelingen op de energiemarkt via onze nieuwsblogs.

 

Grootzakelijke energiecontracten

Voor grootverbruikers gelden vaak hele andere tarieven en contractvormen. Vraagt u zich af wat voor u de beste aanpak is voor uw grootzakelijke energiecontract, neem dan rechtsstreek contact met ons op.  Of ga naar de gratis ContractScan.

Uitleg over inkoopstrategieën en het verschil tussen een vaste termijnprijs en een variabele dynamische dagmarktprijs leest u in deze energieblog.

De realtime beursprijzen (dagmarkt) kunt u vinden: www.epexspot.com

Uitleg: waaruit bestaan de kosten van energie?

  1. Een groot deel van wat u als klant betaalt is belasting en toeslagen (overheidsheffingen zoals:, BTW en Energiebelasting en Opslag Duurzame Energie).
  2. Als tweede betaalt u als klant voor transport, netbeheer en meetdiensten
  3. Als laatste betaalt u voor de levering van energie, dat wil zeggen voor uw afgenomen gas en elektriciteit. Deze leveringsprijs van energie komt tot stand op handelsmarkten, die net als financiële markten functioneren. Op ieder moment kan er namelijk iets gebeuren, waardoor prijs van energie schommelt. De verkoopprijs van gas en elektriciteit wordt dus in 95% bepaald door de markt. Uiteindelijk draait alles om vraag en aanbod, maar er zijn veel factoren (zoals de  weersomstandigheden en het aanbod duurzame energie, prijsontwikkelingen  van olie/ gas/ kolen, de beschikbaarheid van energiecentrales, aanvoer van LNG en aardgas uit andere landen en de ontwikkelingen in buurlanden) die invloed hebben op de ontwikkeling van de gas- en elektriciteitsprijs. Over de prijsontwikkeling van de energietarieven in de toekomst is daarom moeilijk iets te zeggen.

actuele energieprijzen

Daarnaast wordt de verkoopprijs bepaald door:

  • Onbalanskosten voor levering en teruglevering op het energienet
  • Verbruiksprofielopslag voor de levering en teruglevering
  • administratieve opslagen voor: o.a. betalingstermijn, bandbreedtes en winstmarges van de energieleverancier
Disclaimer
Deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Toch is het niet uit te sluiten dat de informatie niet juist, onvolledig en/of niet up-to-date is. De juistheid en volledigheid van deze informatie kan dus niet worden gegarandeerd. Onjuistheden kunnen voorkomen op deze website. Energie Adviesbureau ‘Het Snoer Om’ is hiervoor niet aansprakelijk en aanvaard geen aansprakelijkheid voor schade die het directe of indirecte gevolg is van de opgenomen informatie. Op geen enkele wijze kunnen rechten worden ontleend aan de aangeboden informatie. Op alle leveringen en diensten zijn de algemene voorwaarden van Energie Adviesbureau ‘Het Snoer Om’ van toepassing zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel (onder nummer 58089845). Op uw verzoek worden de algemene voorwaarden kosteloos toegezonden. U kunt de algemene voorwaarden tevens downloaden bij onze dienstverleningsdocumenten.